Vergoeding / verwijzing

Vergoeding

Ergotherapie wordt 10 uur per kalenderjaar vergoed vanuit de basisverzekering.  De zorgkosten voor kinderen onder de 18 jaar vallen niet onder het eigen risico.

Enkele zorgverzekeraars bieden extra vergoeding vanuit hun aanvullende pakketten. U dient hiervoor uw polis te raadplegen of kijk in de link voor meer informatie. https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/ergotherapie.aspx 

 

VOSERGO heeft overeenkomsten met alle zorgverzekeraars. Dit houdt in dat ik de behandeling direct bij uw zorgverzekeraar kan declareren.

 

Wanneer het maximaal aantal uren vanuit de zorgverzekering is bereikt, is het mogelijk om zelf de ergotherapiebehandeling te financieren.

Ik hanteer hiervoor het bedrag van €18,63 per 15 minuten behandeltijd (tarief Menzis 2022). Indien een consult op locatie noodzakelijk is, wordt er een toeslag van €25,46 in rekening gebracht.

U krijgt dan een nota thuisgestuurd.

 

Daarnaast zijn er mogelijkheden tot het inkopen van ergotherapie voor adviserende diensten door scholen, instellingen en bedrijven. Maak hiervoor vrijblijvend een afspraak.

 

Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren worden afgezegd. Mocht u daarna de afspraak niet nakomen, wordt de behandeling in rekening gebracht. 

 

 

Verwijzing kinderergotherapie

Voordat u uw kind aanmeldt voor behandeling, verzoek ik u om een verwijzing te vragen bij uw huisarts of specialist. Geef hierbij aan dat zij deze verwijzing door kunnen sturen via ZorgDomein.